Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Raspored šk. zvona

Prije podne

satvrijeme
17,10 - 7,55
28,00 - 8,45
38,50 - 9,35
49,45 - 10,30
510,35 - 11,20
611,30 - 12,15
712,20 - 12,55

Poslije podne

satvrijeme
113,15-14,00
214,05-14,50
315,00-15,45
415,50-16,35
516,45-17,25
617,30-18,10
718,15-18,55

Nogometna utakmica: maturanti vs profesori

svibanj 2017

 

Sada već tradicionalno se održavan i nogometna utamica između maturanata (3e - zidari, tesari, soboslikari) i profesora.

Moramo reći da su se neke stvari ipak promijenile, naime bilo je puno manje navijača, ali neke stvari ostaju i dalje iste - pobjeda profesora.

Nadamo se ipak boljem rezultatu učenika sljedeće godine.

 

 

 

Proljetni praznici

Graditeljski aktiv želi ugodne ljetne praznike svim učenicima. 

Ugodno ga provedite, zabavite se, ali i dalje vježbavjte svoj glavni "mišić" - mozak.

 

 

Rudine

19.05.2017.

Posjet arheološkom nalazištu Rudine (Psunj jugozapadni dio).

Učenici organizirali prijevoz i na toj inicijativi im čestitamo.

Nakon što nas je bus ostavio imali smo kratku šetnju od par kilometara do nalazišta.

Priroda je prekrasna i vegetacija specifična. Cijelim putem s nama je išla i naša gošća Dubravka Šokač Štimac gospođa koja unatoč svojim godinama (71 godina) imala je veliku želju da nas ugosti i ispriča o istraživanjima koja su najviše bila 90-tih godina.

Ona je ujedno vodila ta istraživanja par godina i puno toga zanimljivo smo čuli o najstarijim iskapanjima na našim prostorima.

 

Osim toga izlet u prirodu iskoristili smo i za razne igre i druženja.

 

Tesari

17.05.2017.

Naši tesari, nadamo se na zadnji!

Želimo im puno sreće i radnih uspjeha u životu, neka budu veseli i vedri kao i do sada.

 

Na slici slijeva na desno:

Milan Kovačević , Mihael Kovačević, Kristijan Putrić i Sandi Liščević.

 

Državno natjecanje - graditelji

07.04.2017.

Državno natjecanje - Bedekovčina

U travnju je održano natjecanje graditeljsih struka.

Naši učenici su se natjecali u kategorijama zidar - Luka Smajšek, tesar - Kristijan Putrić, soboslikar - Filip Muller, arhitektonski tehničar (autoCad) - Lovro Rajić I arhitektonski tehničar (arhitektonske konstrukcije) - Blaženka Maričević.

Učenici nisu ostvarili neke zapažene rezultate, osim učenika Kristijana koji je bio treći (ČESTITAMO).

Nismo razočarani, neka su se oni zabavili, te nešto naučili.

Croskills - Energetska učinkovitost u graditeljskim zanimanjima 1

Evo još malo slika iz naše graditeljske radionice.

Veselo druženje, a puno toga smo i naučili o energetski održivoj gradnji koju bi trebali poticati.

Svi su pozvani, pogotovo majstori zidari, tesari, soboslikari na zajedničko učenje i rad o energetski održivoj gradnji.

 

Isto tako pozivamo i sve buduće srednjoškolce da odaberu neka od tih zanimanja i vidjeti će da gradnja nije ono što se priča sto godina, ona se mijenja, poboljšava i nadograđuje.

 

Učenici - arhitektonski tehničar 3d

09.05.2017. Učenici arhitektonski tehničari u sklopu predmeta praktikum obišli okolne škole na "centru", i snimili mjesta gdje dolazi do velikih propusta topline i stvaranja toplinskih mostova. Moramo priznati da toplinska izolacija na đačkom domu je prilično dobra, na fotografiji se vidi mjesta na donjem dijelu zida gdje je već postavljena izolaija i gore gdje nije.

Sport - graditelji

Moto aktiva graditelja je uvijek živi sportski. Mi samo slijedimo naše učenike graditeljskih zanimanja koji uvelike čine okosnice svih školskih sportskih ekipa i na tome im čestitamo... To se jasno i vidi svake godine da uvijek većina sudjeluje na svim sportskim natjecanjima.

Croskills - Energetska učinkovitost u graditeljskim zanimanjima

Croskills, energetska učinkovitost objekata. I kod nas su prikazani suvremeni načini izvedbe energetski učinkovitih materijala. Osim majstora sudjelovali su i neki naši bivši učenici. Svašta su tu mogli vidjeti i neki osnovnoškoci koji su se tu zatekli i upoznati deficitarna zanimanja u kojima uvijek ima posla. Na slikama vidimo mnogo poznatih lica iz javnog života koji su također došli podržati naše majstore u izvedbi i prezentaciji izvedbe energetski učinkovitih materijala. Čestitamo svim majstorima na sudjelovanju.

Croskills Požega

Počelo je...

Kako smo već pisali o Croskillsu, počelo je i kod nas, u Požegi.

Postupak je sljedeći :

  • 1. PLAN IZOBRAZBE
  • 2. OBUKA TRENERA
  • 3. SUSTAV CERTIFIKACIJE
  • 4. TEST - TRENINZI
  • 5. PLAN ODRŽIVOSTI
  • 6. INFO - KAMPANJE

 

U prilogu se nalazi slike sa "plana izobrazbe" koji je bio u petak i subotu, 03.-04.03.2017., za zanimanja zidar, soboslikar, fasader.

Nakon toga kreće obuka trenera te izrada praktičnih zadataka.

 

Kao što smo već pisali u prethodnom članku očekujemo od Vas iz privatnog sektora da nam se priključite te da zajedno dođemo do nekih novih zaključaka o energetski efikasnoj gradnji. Na isti način kako je to bilo u Križevcima provoditi će se i u Požegi i upravo vas tu najviše očekujemo.

Nudimo Vam besplatnu edukaciju suvremene energetski efikasne gradnje i neke nove vještine, a očekujemo i od vas neke prijedloge što je ostvarivo te gdje bismo mogli nailaziti na prepreke tokom takve gradnje.

SVI STE POZVANI!

Croskills Križevci

 

O PROJEKTU

Vještine potrebne za kvalitetnu energetsku obnovu i izgradnju niskoenergetskih zgrada vrlo su rijetke među građevinskim radnicima. Jedan je od mogućih uzroka i nedostatak motivacije za stalnim usavršavanjem. Gospodarska situacija ne dopušta radnicima niti njihovim poslodavcima dodatna sredstva i vrijeme potrebno za usavršavanje. S druge strane, tržište još uvijek ne zahtijeva specijaliziranu izobrazbu niti posebno licenciranje građevinskih radnika za energetsku učinkovitost, pa samim time niti nema posebne motivacije među radnicima i poslodavcima da ulažu dodatna sredstva u edukaciju. Na taj su način radnici u različitoj poziciji od inženjera, projektanata i sličnih zanimanja, koji dodatnom (obveznom) edukacijom postaju konkurentniji na tržištu. S druge strane, europska inicijativa Build Up Skills (Jačanje vještina građevinskih radnika) potvrđuje važnost doprinosa kvalitetno osposobljenih građevinskih radnika postizanju ciljeva energetske učinkovitosti, koji su već naširoko poznati kao 20-20-20. Za besprijekornu izvedbu zgrada, građevinski radnici moraju imati potrebnu kvalifikaciju, a isto tako trebaju biti motivirani za uspješan rad.

Upravo zbog toga se provodi Croskills u školama diljem Hrvatske koji želi osvjestiti sve nas za očuvanje energije i poboljšanje rada u građevinskim zanimanjima.

U prilogu se nalaze slike s jednog takvog Croskillsa (Road Show) koji se održao u Križevcima.

 

Takvo nešto će se održati i u našoj Obrtničkoj školi gdje očekujemo što više uključenih iz privatnog sektora kako bi zajedno došli do nekih novih spoznaja ugradnje (npr. Ral ugradnja) stolarije i novih vještina. Očekujemo Vas.

 

Na dolje postavljenim linkovima možete pogledati dodatno još neke stvari o Croskillsu Hrvatska

https://www.youtube.com/watch?v=-CYdgfjjdxY

http://pozeska-kronika.hr/gospodarstvo/item/8586-prilika-za-zaposlenje-gradevinskim-radnicima,-vozacima,-elektroinstalaterima,-konobarima%E2%80%A6.html

http://www.croskills.hr/#o-projektu

 

 

Maškare

28.02.2017.

 

Ove godine u našoj školi održane su maškare. Maski je bilo jako puno i maštovitost je bila na vrhuncu.

Naravno, pobijedili su učenici graditeljske struke koji su sjajnim nastupom sve osvojili. Svaka čast arhitektonski tehničari - maturanti. Posebno moramo izdvojiti učenike Čolić, Renka i Stanišić bez kojih vjenčanje ne bi bilo potpuno.

 

Stranica 1 od 3

O nama

Počeci obrazovanja učenika (šegrta) datiraju iz druge polovine 18. stoljeća, točnije obuka učenika počela je školske 1854./55. godine. Šegrtska škola osnovana je 30. ožujka 1887. godine sa stolarskim, kolarskim, remenarskim, postolarskim, kovačkim i drugim zanatima.

Škola kroz godine mijenja nazive Zanatsko trgovačka škola, Škola za učenike u privredi i 1954. godine osniva se Centralna škola učenika u privredi kao samostalna ustanova.

Od 1960. godine Škola se naglo razvija tako da se i broj učenika naglo povećava, praktični rad se obavlja kod privatnika ili u radnim organizacijama društvenog sektora sa čistim odjeljinjima i s više struka.

Privredna i društvena kretanja uvjetovala su promjene u obrazovnju tako da se referendumom 1976. godine sve srednje škole spajaju u Centar za usmjereno obrazovanjekoji počinje s radom od 01. rujna 1976. godine.

 

Opširnije

Kontakt

OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA
OSJEČKA 33
34000 POŽEGA

email: obrtnicka.skola@po.t-com.hr

ZBORNICA  034/ 271-711
TAJNIK 034/ 273-992   (FAX)
RAČUNOVODSTVO 034/ 273-292
CENTRALA 034/ 272-992
PEDAGOG 034/ 312-935

STOLARSKA RADIONICA 034/ 312-936
VODITELJ SMJENE 034/ 312-218
TEKSTILNA RADIONICA 034/ 271-591
GRADITELJSKA RADIONICA 034/ 271-601

RAVNATELJICA 034/ 271-140
KNJIŽNICA 095/856-4443

© 2015 Obrtnička škola Požega - design by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.