27.3. 2023. u praktikumu kuharstva naše škole, pod voditeljstvom nastavnika Andreje Katarine Uremović i Đure Đukića, održana je radionica iz kuharstva za učenike 2.h i 1.f/g razreda.
Radionica je održana u okviru VirtuOs programa RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek kojoj je naša škola partner u projektu.
Cilj radionice bio je proširenje postojećih znanja i vještina u pripremi, slaganju i dekoriranju hladnih jela koja se poslužuju na buffet stolu.
Učenici su uz svoje nastavnike slagali i dekorirali ovale sa poznatim slavonskim suhomesnatim delicijama, sirevima i voćem, pripremali, oblikovali i pekli košarice od prhkog tijesta sa različitim nadjevima te slagali i dekorirali kanape sendviče sa više vrsta osnovnih namirnica i različitim dekoracijama uz prethodnu pripremu različitih namaza od maslaca.
Buffet stol učenici su upotpunili domaćim, punjenim, slanim kiflicama i "poderanim gaćama" (lepinjama od dizanog tijesta).
Rad naših učenika i jela iz naše radionice pogledajte u fotogaleriji!