By Mario Tauš on Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024
Category: Blog

Marijini obroci & Hrvatska volontira

"Mala djela, velika razlika" je projekt u sklopu Marijinih obroka u kojem je Obrtnička škola Požega suradnik. U organizaciji Volontersko kreativnog kluba škole kroz 14. nacionalnu kampanju „Hrvatska volontira" provedene su aktivnosti u kojima su se uz volontere kluba škole aktivno uključili svi zainteresirani učenici i djelatnici škole.

Zaustavimo glad djece

Za mnogu djecu Marijini obroci osiguravaju možda jedini obrok u danu i zato se kroz taj projekt nastoji osigurati svakodnevni obrok u školi djeci koja su uključena u program školske prehrane. Prikupljanjem financijskih sredstava i mi doprinosimo toj humanosti i smanjivanju gladne djece. Prosječni trošak prehrane jednog djeteta kroz cijelu školsku godinu iznosi 22€. Kako bi prikupili sredstva koja će osigurati nove obroke za djecu organizirali smo tri aktivnosti- edukacije o humanitarnim aktivnostima, s misijom i vizijom Marijinih obroka za sve zainteresirane učenike i djelatnike škole, prikupljanje različitih predmeta za tombolu koja je održana u holu škole 21.05. i sudjelovanje na sajmu Marijini obroci u OŠ Antuna Kanižlić 23.05.

U ovoj humanitarnoj aktivnosti sudjelovali su svi sektori škole, gdje su donirali uratke iz školskih radionica. Uradci su bili ponuđeni na sajmu za donacije s kojima su svi prisutni mogli dati svoj doprinos i podržati humanitarnu aktivnost.

I mi smo svojom posvećenosti i angažmanom omogućili da doprinesemo kako humanosti tako i volonterstvu na nacionalnoj razini i budemo dio aktivnosti koja se provodi diljem Hrvatske.

Volontiranjem jačamo i čuvamo osnovne ljudske vrijednosti kao što su tolerancija, solidarnost, zajedništvo i pomaganje drugima, umanjujemo razlike među ljudima te zajednički stvaramo bolje uvjete za život.

Svatko dobiva mogućnost da postane odgovorni član zajednice te da uz pomoć drugih uči i stječe vrijedna iskustva, što smo mi kroz ove provedene aktivnosti i postigli.

Hvala svim sudionicima na iskazanim vrijednostima i prikupljenim donacijama.

Vaš trud i doprinos kroz ove aktivnosti neizmjerno su vrijedni i pomažu nam u zajedničkoj misiji izgradnje bolje i solidarnije zajednice.

https://www.obrtnicka-skola-pozega.hr/

https://www.marysmeals.hr/

https://cdr.hr/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100052694331862 

Izvijestila: Katarina Bajt, voditeljica Volontersko kreativnog kluba škole

Leave Comments