By Mario Tauš on Petak, 07 Lipanj 2024
Category: Blog

RADIONICA IGRAJ S KNIFEROM!

Radionica Igraj s Kniferom! financirana je iz programa Ruksak (pun) kulture i dio je vladina programa za vrtiće, osnovne i srednje škole nastalog iz zajedničke inicijative Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Radionica je održana je 4. lipnja 2024 godine za učenike 2.d razreda u zanimanju arhitektonski tehničar uz prisustvo nastavnice Antonije Vidović i Ive Zrinščak.

Radionicu Igraj s Kniferomje osmislila i vodila profesorica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Lana Skender uz tri studentice. Svrha radionice je upoznavanje s umjetničkim radom Julija Knifera koji je djelovao kao član grupe Gorgona te je svojim konceptima obilježio hrvatsku umjetnost druge polovice 20. stoljeća. Radionica je osmišljena na temelju suvremenih pristupa nastavi koji omogućavaju izravan susret i istraživanje koncepta, procesa i strukture umjetničkog djela.

Učenici su iskušavali beskonačne mogućnosti meandra, razvijali kognitivne sposobnosti i interes za stvaralaštvo hrvatskih umjetnika. Napravili su nekoliko metara zajedničkog crteža jedinstvenim Kniferovim postupkom protokolarne monotonije i torbe s vlastitim meandrom u tehnici cijanotipije. 

Leave Comments