By Mario Tauš on Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024
Category: Blog

Rezultati modnog natječaja „Moda videoigara“

Ovogodišnja tema natječaja „Moda videoigara" potaknula je brojne učenike osnovnih škola da svoje zamišljene likove, odjeću, oružje i tajne rekvizite prenesu na crtež te dočaraju atmosferu igrice koju je njihova mašta stvorila.

Na natječaj je pristigao značajan broj radova koje su osmislili učenici 7.-ih i 8.-ih razreda, te učenici 6.-ih razreda koji su također htjeli pokazati svoju maštovitost i darovitost crtanja, ali su nažalost ostali izvan konkurencije. Njihove maštovite radove očekujemo iduće godine u nekoj drugoj temi.

Učenici koji su sudjelovali u natječaju dolaze iz deset osnovnih škola naše i susjednih županija: OŠ „Dobriše Cesarića", OŠ „Julija Kempfa" i OŠ „Antuna Kanižlića" iz Požege, OŠ „Dragutina Lermana" iz Brestovca, OŠ „Mladost" iz Jakšića, OŠ „Zdenka Turkovića" iz Kutjeva, OŠ „Mate Lovraka" iz Nove Gradiške, OŠ „Ante Starčevića" iz Rešetara, OŠ „Matije Gubeca" iz Cernika i OŠ „Lipik".

Stručno povjerenstvo sastavljeno od nastavnika i učenika zanimanja Modni tehničar imalo je zahtjevan zadatak odabrati najbolje radove koji zaslužuju nagradu. S obzirom na veliki broj kvalitetnih i zanimljivih radova povjerenstvo je odlučilo nagraditi 4 likovna rada:

1. mjesto Valentina Stipić, 8. razred, OŠ Dobriša Cesarić, Požega

2. mjesto Klara Babić, 7. razred, OŠ Dragutina Lermana, Brestovac

3. mjesto Klara Kosanović, 7. razred OŠ Lipik

3. mjesto Lara Maček, 8. razred, OŠ Julija Kempfa

Učenice su nagrađene paketom različitih bojica, blokova i kreativnih hobi setova kako bi nastavile njegovati i razvijati svoj talent. Valentina, Klara i Lara su svoje nagrade osobno primile u tekstilnoj radionici Obrtničke škole, dok je trećeplasirana Klara Kosanović svoju nagradu primila u OŠ Lipik.

Zahvaljujemo svim sudionicima Modnog natječaja, učenicima i njihovim mentorima na pokazanom interesu i uloženom trudu. 

1. mjesto, Valentina Stipić, 8 razred, OŠ Dobriša Cesarić, Požega

2. mjesto, Klara Babić, 7. razred, OŠ Dragutina Lermana Brestovac

3. mjesto, Klara Kosanović, 7 razred, OŠ Lipik 

3. mjesto, Lara Maček, 8. razred, OŠ Julija Kempfa 

U galeriji slika može se pogledati većina pristiglih radova.

Related Posts

Leave Comments