By Mario Tauš on Nedjelja, 22 Rujan 2024
Category: Blog

Zaziv Duha Svetog na početku nove školske godine

U četvrtak, 12. rujna 2024., požeški biskup Ivo Martinović predvodio je, u našoj katedrali, svečanu misu u kojoj je zazvao Duha Svetoga. Učenici i predstavnici svih škola sudjelovali su na misnom slavlju, pa su tako i na misnom slavlju bili i naši đaci Emanuela Grgić, Lana Musić Kovačević, Karlo Bušić, Šimun Martinović te maturantice Lucija Černušak i Lana Kosanović uz pratnju ravnateljice Ive Šnajder te profesora iz Vjeronauka Joze Glibo.

Slavlje su dodatno uljepšale učenice Lucija i Lana koje su čitale molitvu vjernika te Karlo koji je ministrirao.

Pozdravljajući nazočne svećenike, ravnatelje, profesore, učitelje, vjeroučitelje, učenike i djelatnike kako katoličkih tako i drugih škola u Požegi, biskup Ivo započeo je misno slavlje. Nadalje, rekao je da bismo na početku školske godine trebali zamoliti Gospodina da pošalje Duha Svetoga da nas ojača, prosvjeti i vodi. Na završetku mise, biskup Ivo Martinović je potaknuo mlade sudionike slavlja neka ne zaborave uvesti Isusa Krista u svoje škole i u svoju svakodnevicu te da snagom ljubavi budu prijatelji jedni drugima.

Nakon misnog slavlja vratili smo se školskim obavezama te nadahnuti riječima skupili snage, motivacije i ljubavi za ovu školsku godinu. 

Leave Comments