Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi
Dana 12.listopda 2023. u našoj školi smo organizirali zdravi doručak za sve učenike i na taj način se uključili obilježavanju nacionalnog Tjedna školskog doručka koji se odvija u sklopu projekta "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Učenici 4.h razreda koji se obrazuju za zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist su sa nastavnicom Andrejom Katarinom Uremović u radionici "Zdravi doručak" pripremili nekoliko različitih vrsta jela za zajutrak (zobena kaša, kruh od banane, sviježe voće, omlete sa različitim vrstama povrća, namaze od slanutka i avokada).
Radionica je održana u okviru VirtuOs programa RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek kojoj je naša škola partner u projektu.
Cilj radionice je bilo proširenje postojećih znanja i vještina učenika u pripremi jela za zdravi doručak.
Jela pripremljena na radionici prezentirana su i podijeljena učenicima prijepodnevne smjene pod velikim odmorom sa ciljem promicanja pravilne prehrane za pravilan rast i razvoj i podizanja svijesti kod učenika o važnosti nutritivno bogatog doručka.