Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Dizajn i izrada eko platnenih vrećica kroz projekt oBilje požeškog kraja

nalovna

U sklopu projekta oBilje požeškog kraja oš Antuna Kanižlića tijekom mjeseca travnja i svibnja provedene su radionice dizajna i izrade platnenih vrećica za začinsko bilje u Obrtničkoj školi Požega, školi partner. Na radionicama pod vodstvom prof. savjetnice Katarine Bajt su osmišljene, izrađene i oslikane platnene vrećice raznih veličina, oblika i dizajna.

Učenice sedmih i osmih razreda posjetile su redovni nastavni proces učenica koje se školuju u zanimanju modni tehničar gdje su se upoznale s nekim od vještina tog zanimanja. Mogle su vidjeti i iskušati se u procesu krojenja i izrade vrećica, kroz što su ih provele učenice 2a razreda s nastavnicom Katicom Ošust. Rad na šivaćem stroju ih je privukao i oduševio.

Također su se okušale i u ručnom radu gdje su prišivale potrebne vrpce i dugmad kako bi vrećice dobile funkcionalnost. Na samom kraju pristupilo se procesu ukrašavanja vrećica tehnikom slikotiska. Vrećice za lavandu su dobile svoj jedinstveni unikatni izgled.

U ugodnoj radnoj i kreativnoj atmosferi uz izrađene platnene vrećice nastala su nova poznanstva i prijateljstva.

Izrađene vrećice će biti i na ovogodišnjem sajmu Marijinih obroka 23.05.2024. gdje će zainteresirani posjetitelji imati priliku oslikati svoju vrećicu koju će uz donaciju moći i zadržati. 

Izvijestila Katarina Bajt

Državna bronca za Obrtničku školu Požega u disci...
Učenici sudjelovali na ocjenjivanju vina povodom ...

Povezani postovi