Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Multikulturalnost u školskim klupama

WhatsApp-Image-2024-10-17-at-09.26.11-5

Obrtnička škola Požega je 7.10.2024.godine ugostila međunarodne volontere Eko Centra Latinovac.

Učenici volonteri i oni koji podržavaju volonterski rad s prof. mentor Suzanom Musil su ugostili volontere iz različitih zemalja - Gruzije, Španjolske, Amerike, Austrije i Češke. Voditeljica projektnih aktivnosti Eko centra Latinovac, Danijela Beretin je provela radionicu kroz koju je postignuta interaktivna suradnja.

Međunarodni volonteri, koji sudjeluju u projektu u okviru Europskih snaga solidarnosti kojeg sufinancira Europska unija, su predstavili sebe i zemlju iz koje dolaze na materinjem jeziku, čime su promovirali jezične i kulturne različitosti zemalja iz kojih dolaze.

Radionica je bila s ciljem povećanja razine informiranosti mladih o važnosti multikulturalnosti i inkluzije u svrhu većeg razumijevanja i poštovanja kulturnih raznolikosti.

Uz nova poznanstva i otkrivanja novih svjetova, učenici volonteri su kroz neposredno druženje osjetili bogatstvo interkulturalnosti, ravnopravnosti i uvažavanja različitosti te stvaranja integriranog, multikulturalnog i tolerantnog društva, nužnog za zdravi razvoj mladih osoba.

Izvješće sastavila: Katarina Bajt, prof. savjetnik (voditeljica VKK) 

Izlet zaposlenika u Hercegovinu
Javni poziv nastavnicima Obrtničke škole za sudjel...

Povezani postovi