Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Zdravi doručak

Dana 24.studenog 2022. u holu Obrtničke škole Požega održana je radionica „ Zdravi doručak ". Učenici ugostiteljskog smjera kuhar i konobar (3.fg razred) sudjelovali u radionici zajedno sa profesorima Andrea K. Uremović, Andreja Drkulec, Hrvoje Vlahov, Mirjana Oroz i Katica Vido. Pripremili su jela dobro izbalansirana za doručak srednjoškolaca, jaja i šunku, zobenu kašu sa medo...
Istaknuto 

Sudjelovanje u projektu „MI za zajednicu“

Volonteri Obrtničke škole Požega, oni koji to žele postati, stručni suradnici, nastavnici i pomoćnici u nastavi imali su priliku sudjelovati u ciklusu radionica kroz projekt „MI za zajednicu". Sudionici na radionicama su bili volonteri, učenici, stručni suradnici, nastavnici i pomoćnici u nastavi Obrtničke škole Požega te članovi udruga lokalne zajednice kao i zainteresirani sugrađani. Ovisno o te...
Istaknuto 

POSJET INTERLIBERU

Protekli vikend, učenici naše škole posjetili su  42. Međunarodni sajam knjiga Interliber u Zagrebu. Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, mjesto na kojem se slavi knjiga, mjesto gdje se susreću sve generacije čitatelja i gdje redovno svjedočimo stvaranju ljubavi prema knjizi. Nakladnici su predstavili izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokaz...
Istaknuto 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE I ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je i najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi i čitanju, a obilježava se od 15. listopada do 15. studenog. Ove godine vodi se motom „Misli na sebe – čitaj!". Listopad je, također, Međunarodni mjesec školskih knjižnica – godišnja proslava školskih knjižnica diljem svijeta kada koristimo priliku da istaknemo važnost školskih knjižnica i knjižničara. Pov...
Istaknuto 

BEĆARAC OBRTNIČKE ŠKOLE

Prilikom obilježavanja manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje sudjelovali smo u nagradnom natječaju „Osvojite posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarca" za koji smo izradili video snimak u kojem smo prikazali kako naša škola njeguje kulturnu i etno baštinu u odijevanju, pjevanju bećaraca i drugih slavonskih običaja.Naš profesor Hrvoje Vlahov osmislio je bećarac kojeg su naše ...
Istaknuto 

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Naša škola obilježila je Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje kada uz molitvu i blagoslov zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Tom prigodom, naši učenici su donijeli voće, povrće, kolače, zimnicu, pekmeze i druge domaće specijalitete kao što su domaći kruh, sirevi, kobasice, slanina, kulen, pekmezi, kolače i sokovi. ...
Istaknuto 

Sportski uspjesi - odbojka

Prošli tjedan naše djevojke nastupile su na županijskom natjecanju u odbojci. Djevojke koje je vodio profesor Josip Dumančić zauzele su peto mjesto. Čestitke voditelju i djevojkama 
Istaknuto 

Euro na kotačima

Učenici 4.h razreda zanimanja turističko - hotelijerski komercijalist, bili su na edukativnoj radionici "Euro na kotačima" koja se održavala na požeškom trgu. Kako bi bili što bolje informirani o novoj valuti u našoj zemlji, Vlada RH i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije, provode informativnu kampanju za zamjenu hrvatske kune eurom. „Euro na kotačima" pruža analogni, digitalni...

Predstavljanje usluga CISOK-a

26.10.2022. na Nastavničkom vijeću djelatnice Ljiljana Žanetić i Ivana Garilović predstavile su usluge Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK). Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Požega je prvenstveno namijenjen klijentima kojima je potrebna određena razina usmjeravanja u daljnjem razvoju vlastite karijere kroz izbor odgovarajućeg smjera obrazo...
Istaknuto 

Međunarodni dan kuhara i konobara

Obrtnička škola Požega obilježila je 20.10. Međunarodni dan kuhara i konobara radionicom „Prezentacija zdrave i umjetne hrane pod istim nazivom". Radionicu su vodili stručni učitelji Anđelko Ledić i Đuro Đukić, a učenici su pripremali prirodne juhe od cvjetače, brokule i gljiva te umjetne gotove juhe od cvjetače, brokule i gljiva. Učenici zanimanja konobar pripremali su cijeđeni sok od naranče i s...