Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Posjet učenika završnog razreda stolara poduzeću FI-MA d.o.o. Nova Gradiška

IMG-20240509-WA0017

Učenici stolari su sa nastavnicima drvne grupe predmeta Predragom Šarić i Davorom Krznarić, 09.05.2024. posjetili uspješno poduzeće za obradu drva FI-MA d.o.o. u Novoj Gradiški. U nastojanju da se učenicima završnih razreda što više približi svijet rada i razmišljanje o mogućnostima zaposlenja naši učenici stolari imaju priliku u realnoj situaciji pogledati stvarnu proizvodnju i pitanjima otkloniti sve nejasnoće na koje mogu naići u samoj proizvodnji i traženju zaposlenja.

Uz riječi dobrodošlice koje su nam uputili Filip Horvat, voditelj proizvodnje i Filip Kolar, vlasnik poduzeća i uvodnu prezentaciju o samom poduzeću i proizvodnom programu učenici sa svojim nastavnicima su obišli poduzeće od skladišta trupaca te zatim i kroz proizvodne hale pilane, elementare, brusionice, sušionice i skladište gotovih proizvoda.

Važno je da učenici vide i stvore osjećaj da je obrada drva važan dio gospodarstva obzirom da je usko povezana sa šumarstvom te uzimajući u obzir da šume prekrivaju više od polovine teritorija Republike Hrvatske, te da će i oni sami jednog dana biti dio toga te da itekako u budućnosti ima prostora za radi napredak svih koji su uključeni u drvnu proizvodnju.

Ovim putem se zahvaljujemo čelnim ljudima u poduzeću FI-MA d.o.o. na gostoprimstvu i na ponudi zaposlenja za naše učenike u budućnosti, jer iako je sama proizvodnja u Novoj Gradiški ima određeni broj zaposlenika iz područja Požeštine. 

Modne tehničarke izradile mini časopis o održivoj ...
Vremenik izrade i obrane završnog rada za školsku ...

Povezani postovi